BM Radio

BM Radio

BM Radio

Radio BM Zenica d.o.o. je počeo sa emitovanjem programa 17. aprila 1997. godine.

Danas, Radio BM je jedna od najslušanijih radiostanica u Bosni i Hercegovini, sa preko dva miliona potencijalnih slušalaca.

Svoj cjelodnevni program Radio BM emituje sa 7 predajnih mjesta, na 7 frekvencija i svojim signalom pokriva Zeničko-dobojski kanton, Srednjobosanski kanton, Tuzlanski kanton, Kanton Sarajevo. Osim toga, jedna smo od prvih radiostanica u Bosni i Hercegovini, koja je počela sa emitovanjem pograma putem interneta. Mnogobrojna istraživanja slušanosti programa Radija BM putem interneta, u raznim dijelovima svijeta, pokazuju zavidne rezultate.

Program naše radiostanice se sastoji od slijedećih segmenata:

informativno-političkog, kulturnog, sportskog, religijskog, obrazovnog, muzičko-zabavnog programa, programa za djecu i omladinu, te marketing programa.

U okviru programa Radio BM promoviše kulturu, tradiciju, umjetnost i ostale vrijednosti Bosne i Hercegovine i njenih naroda. Pravovremeno i tačno informišemo javnost o svim bitnim dešavanjima, kako u našoj zemlji, tako i u svijetu.

Prednosti BM radija su: stručnost kadrova i timski rad, vrhunska tehnička opremljenost i velika zona pokrivenosti signalom, kao i kvalitetan, raznovrstan i slušan program.

Radio BM direktno i indirektno učestvuje u organizaciji brojnih kulturnih, vjerskih i zabavnih manifestacija  i programa u Bosni i Hercegovini. Osim toga, naša radiostanica je uključena u mnogobrojne humanitarne aktivnosti i dobitnik je brojnih priznanja, nagrada i zahvalnica za svoj rad.

Radio BM Zenica je dobitnik Javnog priznanja “NAGRADA ZENICE” (20.03.2006.)

Naša radio-stanica ima izuzetno dobru saradnju sa brojnim kulturnim, vjerskim, humanitarnim, sportskim i drugim ustanovama i organizacijama u našoj zemlji i šire.

ZENICA
Talića brdo br. 11
72 000 Zenica
+387 – 032
Program: 440 440
Marketing: 440 441, 440 442,
Urednik programa: 440 445,
fax: 440 444
Administracija – tel/fax: 222 350, 440 446

– See more at: http://www.bmradio.net/index.php/bm-radio#sthash.Vx2kdwmy.dpuf